Kategorier
diverse

Værn om dine ideer

Kender du til den kollega, som på galant vis, sørger for at tage æren for dit arbejde, overfor din chef? Det findes næsten ikke noget værre end at blive frarøvet de gode ideer, eller ikke at blive anderkendt som hjernen bag det fede projekt. Som iværksætter, og selvstændig, er det desto endnu vigtigere at man sikrer sine ideer, og sin virksomhed, sådan at man ikke risikerer at blive snydt. 

Ny iværksætter? Hold kortene tæt ind til kroppen

Selv om vi bor i lille Danmark, er det stor konkurrence om de gode ideer. Nogen, er så heldige at de fungerer som en kreativ popcornmaskine, hvor der bare flommer over med gode ideer, mens andre er bedre til at eksekvere ideerne ud i virkeligheden. Nogen få, har evnen til at gøre begge dele, og det er i denne gruppe du finder de bedste iværksætterne. Hvis du er så heldig at du har fået en genial ide, som du ønsker at erobre danskerne med, så er det vigtigt at du ikke praler af din ide i øst og vest. Desværre florere der mange sager, som viser at virksomheder stjæler, kopierer og plagierer hinandens gode ideer, du skal derfor sørge for at beskytte dig selv, og din virksomhed.

Inden du lancerer din ide, eller nystartede virksomhed, så skal du sørge for at lave en varemærkeregistrering. Dette kræver noget arbejde, men er helt nødvendig hvis du ikke vil risikere at andre stjæler din ide. Et varemærke, er det som identificerer dig, og sørger for at du sikrer dine produkter og virksomhed. Når varemærket er registreret, er det kun dig som må bruge det.

Du skal undersøge om du skal ansøge om varemærkeregistrering, eller patent, på din ide, da dette ikke er det samme. Hvis du er ny iværksætter, med mange gode ideer, kan det være en ide at vælge ud nogen mennesker som du stoler på, som du kan sparre med. Lidt konstruktiv sparring, kan være med til at løfte ideerne fra gode til geniale.